۱۸ خرداد ۱۳۸۴، ۱۵:۰۰

به درخواست وصي استاد آشتياني

مجموعه نامه هاي استاد سيد جلال الدين آشتياني جمع آوري مي شود

به درخواست حسن لاهوتي وصي استاد آشتياني، مجموعه نامه هاي مرحوم سيد جلال الدين آشتياني جمع آوري مي شود.

حسن لاهوتي، وصي استاد آشتياني، در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ضمن اعلام خبر جمع آوري نامه هاي استاد آشتياني گفت : استاد در زمان حيات با برخي از افراد و شاگردان خود نامه نگاري هايي را انجام داده است كه اين نامه ها بدليل محتواي علمي كه اغلب آنها دارند ، حايز اهميت هستند ، لذا در نظر داريم با جمع آوري اين نامه ها آنها را بصورت مجموعه اي منتشر كنيم.

وي ضمن درخواست از تمام شاگردان و كساني كه نامه اي از استاد آشتياني دريافت كرده اند ، مبني بر ارائه يك نسخه از كپي آن، تصريح كرد : نامه هاي جمع آوري شده به نحو شايسته اي منتشر مي شود تا امكان بهره گيري عموم از آنها فراهم شود.

لاهوتي همچنين در ادامه اعلام كرد: بنا به وصيت استاد آشتياني آثاري كه از ايشان بجا مانده و تا كنون منتشر نشده است را نيز به مرور منتشر خواهيم كرد.

لازم به ذكر است وصي استاد آشتياني در نظر دارد بنيادي را به نام استاد جلال الدين آشتياني به ثبت برساند تا محلي براي تعامل استادان فلسفه و عرفان و گسترش آراء و انديشه ها و آثار پر بركت اين استاد گرانمايه گردد. 

استاد سيد جلال الدين آشتياني در سال 1304 خورشيدي در شهرستان آشتيان ديده به جهان گشود و بعد از طي مراحل ابتدايي تحصيلات در زادگاه خود، براي تكميل آموخته‌هايش راهي حوزه علميه قم شد و با فراگيري دروس  مقدماتي در مدرسه فقه و اصول آيت ‌الله بروجردي حضور يافته و مرحله خارج را به اتمام رساند.

استاد آشتياني بواسطه علاقه به حكمت و عرفان بمدت هشت سال در حوزه درسي علامه طباطبايي حاضر شد و متون اصلي اين رشته‌ها را به همراه يك دوره كامل فقه و اصول و بخشي از تفسير قرآن گذراند. استاد آشتياني براي تكميل آموخته‌هايش در حكمت  صدرايي، رحل اقامت در قزوين افكنده و از محضر آقا سيد ابوالحسن رفيعي قزويني  بهره‌ مند شده و از آنجا راهي نجف شدند و به مدت دو سال از دروس استادان حوزه علميه نجف استفاده كرد. وي بعد از بازگشت، در تهران مدتي به حوزه درسي ميرزا احمد  آشتياني رفته و براي رفع اشكالات خويش، از راهنمايي‌هاي آقا ميرزا مهدي آشتياني نيز برخوردار بود.

آشتياني در سال 1338 خورشيدي به سمت مدرس دانشگاه مشهد در رشته فلسفه و تصوف اسلامي انتخاب و دو سال بعد به سمت دانشياري در همان رشته ارتقاع يافت ، وي در مدت نزديك به چهل سال، تا سال 1380 خورشيدي، پيش از تشديد بيماري‌ كه فرصت تحقيق و تدريس را از بين برد، به تدريس حوزه و دانشگاه پرداخت و همزمان به تأليفاتي در حكمت ديني و تصحيح متون خطي حكما و عرفاي سده‌هاي پيشين مشغول بود.

استاد جلال الدين آشتياني، فيلسوف اسلامي و حكيم متاله الهي، پس از گذراندن بيماري طولاني و بر اثر كهولت سن در سن هشتاد سالگي در سوم فروردين ماه سال جاري دار فاني را وداع گفت. وي از بازماندگان حكمت صدرايي در ايران محسوب مي شد كه  آثار منحصر به فردي را خلق كرده بود.

برخي از آثار وي عبارتند از هستي از نظر عرفان و فلسفه، شرح حال و آراي فلسفي ملاصدرا، شرح بر زاد المسافر ملاصدرا، شرح مقدمه قيصري بر فصوص الحكم، شرح فصوص الحكم فارابي، تفسير سوره توحيد، رساله المشاعر ملاصدرا، اصول المعارف فيض كاشاني، تمهيدالقواعد ابن تركه، الشواهد و الربوبيه ملاصدرا، المبدا و المعاد ملاصدرا، نقد النصوص في شرح نقش النصوص عبدالرحمن جامي، منتخباتي از آثار حكماي الهي ايران.

کد خبر 192735

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha